Styrelsen informerar om föreningens verksamhet med tanke på Corona viruset

14 MAR 2020 15:16
Söderhamns IK har idag tagit beslut gällande träningsverksamheten i föreningen
  • Skapad: 14 MAR 2020 15:16

Idag har styrelsen i Söderhamns IK efter att ha försökt sammanställa och utvärdera den information som finns gällande Corona viruset och dess risker och spridning.

För det första följer föreningen de direktiv som kommit från Hälsinglands Ishockeyförbund och Region Väst. Det vill säga inget av våra lag kommer vare sig delta eller arrangera cup spel där fler än två lag träffas i samma arena. Det innebär också att vi denna säsong inte kommer att arrangera den populära Företagshockeyturneringen som vi brukar ha i slutet på mars varje år. Dessa direktiv vi fått gäller fram till den 29/3, vad som händer därefter vet vi inte men vi kommer fortsatt följa de driektiv som kommer. Om det arrangeras matcher mellan två lag i Perexhallen kommer vi att följa direktiven där också vilket innebär att det inte kommer tillåtas mer än 500 personer i hallen samtidigt. Detta gäller inklusive spelare, ledare och domare.

Styrelsen har då beslutat att tillsvidare fortsätta att erbjuda träning i de träningsgrupper som föreningen har. Precis som alltid är träningen frivillig MEN om ditt barn visar upp förkylningssymtom eller andra sjukdomssymptom SKALL barnet hålla sig hemma. Detta gör man tills barnet är symtomfri och därefter väntar man ytterligare 48 timmar innan man får återgå till träningen om man så önskar.

Vi vill också att man tar extra stor hänsyn i hygienfrågor så som att man tvättar händer extra ofta, nyser/hostar i armväck. Man lånar inte eller dricker ur andra spelares vattenflaskor.

Följer ni dessa direktiv ger vi tillsammans så många av barnen som möjligt att utföra den sport som de tycker är så rolig att hålla på med så länge som möjligt.

Styrelsen kommer så klart att följa utvecklingen noga och detta beslut är ständigt uppe för förändringar