Vi avslutar intevjuserien

05 APR 2020 11:14
Då har vi kommit fram till den sista intervjun i den här säsongssammanfattningen. Den här gången har vi pratat med en spelare som den här säsongen spelat 54 tävlingsmatcher gjort 3 mål, har 11 assist och totalt 63 utvisningsminuter.
  • Skapad: 05 APR 2020 11:14

De här matcherna har Nils Nordh gjort i Mora IK:s J20 superelit lag, J18 Elit lag och dessutom fick Nils debutera på landslagsnivå när han i början av november blev uttagen till J18 landslagets hemmaturnering som spelades i Sundsvall.

Jag pratade med Nils i samband med att han var hemma i Söderhamn och tränade med vårt U16/U15 gäng. Där för övrigt en hel del andra killar som just nu är ute på olika äventyr i andra föreningar fanns med. Kalle Winlöf som spelar sin hockey i Orsa, Liam Karlsson och  Robin Nordh som spelar uppe i Härnösand för att nämna några killar. Riktigt kul att se att killarna kommer hem till klubben och är med och tränar tycker jag.

Så hur sammanfattar Nils då sina två första säsonger utanför Söderhamns kommun? Jo han tycker det har funkat bra. Det är riktigt kul och han har fått bra förtroende av tränarna. Han spelar som sagt mest i J20 laget men det har även blivit ett gäng matcher med J18 också. Dessutom har han fått möjlighet att träna lite med A-laget i Mora också.

Nils fick ju som sagt också debutera i J18 landslaget, något som han tycker var riktigt kul och häftigt. En speciell känsla att få ta på sig den där landslagströjan som han drömt om sedan ung ålder precis som alla unga hockeyspelare. Så klart är detta det häftigaste minnet han har i sin hockeykarriär.

När det gäller häftigaste minne från åren på hemmaplan så har Nils svårt att plocka fram något speciellt han har många bra minnen från ungdomskarriären. Något som ändå sticker ut är ju att Nils varit med och gå vidare till slutspelet i TV-Pucken inte bara en gång utan dessutom vid två tillfällen efter varandra. Något som inte många hockeyspelare från Hälsingland kan skryta med.

Närmaste framtiden håller Nils till här hemma i Söderhamn eftersom man slutat träna för säsongen i Mora och eftersom skolundervisningen sker på distans funkar det jättebra så bli inte förvånad om ni ser Nils i Perexhallen närmaste tiden. Nästa säsong så fortsätter karriären i Mora men just nu är det lite osäkert när träning och sådant drar igång med tanke på Corona virusets framfart.

Med det tackar vi Nils för pratstunden och  önskar honom och alla andra lycka till i deras framtida karriärer.

Detta är den sista intervjun i årets säsongssammanfattning. Jag hoppas ni har kunnat få en stunds trevligt tidsfördriv med dessa intervjuer och så vi se vad som händer framöver med virus bekämpning, sargbyten och allt annat som händer framöver.