Lyckad slutspels söndag

2018-03-11 18:52
Under söndagen har två av våra ungdomslag spelat kvartsfinal.
  • Uppdaterad: 2018-03-11 19:04

Efter förra helgens lyckade åttondelsfinalspel för våra 03:or i Gävle där killarna mötte Gävle GIK och vann klart med 9-4. Nu står Brynäs som motståndare kommande torsdag i kvartfinalen. Hur som helst så gav 03:orna säkert våra två kvartsfinalspelande lag U13 och U16 en del inspiritation för sina matcher. Nämnas ska också att våra 04:or var väldigt nära att gå vidare i sin slutspelsmatch förra helgen också men förlorade med uddamålet mot Brynäs i sin åttondelsfinal.

Hemma i Perexhallen var det vårt U13 lag som gick in i slutspelet mot Gävle GIK på hemmaplan i kraft av bättre tabellplacering i grundspelet.

Laget fick en bra start och tog ledningen redan efter 34 sekunders spel en ledning som höll sig i knappt 2 minuter då Gävle GIK kvitterade. Därefter var det dock ingen snack längre och den första perioden slutade 4-1 till SIK. Skotten slutade hela 17-3.

Andra perioden slutade med 4-0 och totalt 8-1 i mål, skotten 19-8. Den sista perioden vanns sedan med 3-0 och skotten slutade där 21-4. Totalt slutade skotten 57-15 till Söderhamn.

Nu går slutspelet vidare med spel kommande söndag även då på hemmaplan och laget kommer här att möta Strömsbro som i sin kvartsfinal vann mot Bollnäs med klara 6-1.

Vårt U16 lag hade att möta i sin kvartsfinal Sandviken på bortaplan i och med att de kommit tvåa i grundserien och SIK slutade på sista platsen i samma serie. Seriesegraren Valbo stod över kvartsfinal omgången i och med att det varit udda antal lag i grundserien.

I en spelmässigt ganska jämn första period tog ändå Söderhamn ledningen med 0-1 efter knappt 4 minuter. En ledning som stod sig till strax efter Sandvikens första powerplay för matchen tagit slut. Då Sandviken kvitterade till 1-1 efter nästan 17 minuter. Ett viktigt ledningsmål kom dock med knappa minuten kvar av 1:a perioden, ledning med 1-2 efter en spelad period. Skotten vanns av Söderhamns killar med 5-13.

Efter pausens snack så tog Söderhamn kommandot ordentligt och efter 1:42 kom även 1-3 för Söderhamn och bara dryga minuten senare gjordes även 1-4. Direkt efter målet tar Sandviken sin timeout. Ställningen höll sig cirka 10 minuter till innan nästa mål kom och efter ett långt tryck i Sandviken zonen kunde Söderhamn även göra 1-5 och så slutade period två. Skotten i perioden blev 8-17.

3:e perioden inleddes ganska skakigt av Söderhamn och Sandviken kom mer och mer in i matchen, så när efter dryga 5 minuter av 3:e perioden kom ett reduceringsmål till 2-5 kändes det ganska logiskt och här tar Söderhamn även sin timeout. Prick en minut efter 2-5 kom även ett 3-5 mål för Sandviken. En stund efter 3-5 reduceringen hittade dock Söderhamn tillbaka till spelet och det kändes tryggare igen. Och med knappa 2 minuter kvar av matchen tar Sandviken ut sin målvakt för att försöka komma ännu närmare. Det blev dock inte så utan med 19 sekunder kvar av matchen sätter Söderhamn mål i öppen kasse och semifinalplatsen är ett faktum. Skotten i sista perioden slutade 10-16 otch totalt slutade skotten 23-46 till Söderhamn.

För U16 blir det en ny bortamatch, den här gången mot Skutskär kommande lördag.