Finalseger för U13

2018-03-25 18:06
SIK/SL vann finalen i slutspelet för U13 Gästrikland/Hälsingland
  • Uppdaterad: 2018-03-25 18:06

Idag har finalen i slutspelet för Gästrikland/Hälsingland spelats i Gavlerinken, Gävle. Vårt lag mötte där IK Sätra som man under säsongen haft jämna och täta matcher mot och Sätra fick nog räknas lite som favorit i finalen. Laget hade en stor klack av tillresta släktingar och vänner på läktarna i Gavlerinken.

Finalen blev som sig bör en jämn och spännande match även den. Det var dock Sätra som började bäst och tog också ledningen redan efter 43 sekunder. Det dröjde ända till dryga 5 minuter innan SIK/ SL kvitterade genom Svante Sjödin. IK Sätra kunden sedan ta ledningen igen den här gången i powerplay. Men Söderhamns killarna gav sig inte och Svante Sjödin kunde kvittera en gång till efter 12:22. Resten av perioden var mållös. Sätra förde dock spelet till stor del och det visade sig i skottstatistiken som Sätra vann med 9-3. Målvakten som startade matchen för SIK/SL Johan Gustafsson fick göra några fina räddningar.

I början av andra perioden började matchbilden svänga över och vårt lag började ta initiativet i matchen. Och efter 4:23 tog laget ledningen genom mål av Wilmer Henriksson på pass av Malte Lärnvåg. När halva matchen spelats så bytte båda lagen målvakt. Vilket innebar att Julius Andrekus fick komma in i Söderhamns kassen. Några mer mål blev det inte i andra perioden så alla i publiken fick nervöst vänta på en avgörande period medan isen spolades. Skotten i andra slutade med en liten övervikt till Söderhamn/SL 11-9.

Redan efter 1:01 fick Söderhamn/SL ett viktigt mål fram till 4-2. Målet gjordes av Simon Ramström på pass av Svante Sjödin och Martin Söderström. Tvåmålsledningen blev dock kortvarig eftersom Sätra satte in 3-4 målet efter 1:27. Därefter följde några spännande minuter där spelet gick lite fram och tillbaka. Men när det var precis 5 minuter kvar så kom ett skönt och viktigt mål fram till 5-3 gjort av Noel Nordh som assisterades av Malte Lärnvåg. Noel var inte riktigt färdig med målgörandet utan han gjorde också 6-3 efter 13:09 i den tredje perioden. Att sedan IK sätra reducerade till 4-6 efter 14:41 gjorde inte så mycket. Segern var ändå i hamn kändes det som.

Så stort grattis till vårt U13 lag till titeln i slutspelet!