U14 segrare i klassiska cupen Gurkapucken

29 DEC 2018 15:53
SIK:s U14 vann en spännande final i Gurkapucken
  • Uppdaterad: 29 DEC 2018 15:53

I helgen spelades Gurkapucken i Västerås där vårt U14 lag deltar. Cupen började spelas igår med gruppspel.

I SIK:s grupp fanns SK Iron, Sollentuna och Helsingborg. Gruppspelet gav 3 raka (SK Iron - SIK 0-9, SIK - Sollentuna 5-0 och SIK - Helsingborg 5-2) segrar för laget och en målskillnad på 14-2 efter tre spelade matcher.

Vilket innebar spel i kvartsfinal där man fick möta Västerås IK Gul (Västerås har två lag i cupen). Det här blev en spännande match där Västerås ledde med 2-0 men SIK vände och gick vinnande ur matchen med 3-2 i slutresultat.

SIK har nyss spelat seminfinal mot ett lag man mött några gånger tidigare nämligen Njurunda SK och även i den här matchen hamnade laget i underläge dock bara med 0-1. Även den här gången vände laget matchen och gick till slut och vann ganska enkelt med 6-2. Detta innebär finalplats för SIK och i finalen möter man Västerås IK svart som i sin semifinal vann mot Helsingborg med 4-1.

Finalen blev en målsnål och spännande match. Där Västerås fick en flygande start och gjorde 1-0 redan efter 1 minut och 20 sekunder. SIK kvitterade ca 7 minuter senare och det blev också slutresultatet på matchen alltså 1-1. Skotten i finalen var 10-5 till Söderhamn i första och 8-6 till Västerås i andra perioden.Finalen fick därför avgöras med en spännande straffläggning som till slut SIK vann i 5:e omgången av straffar.

Ett bättre slut av 2018 är det så klart svårt att få för dessa grabbar och tjej som nu åker hemåt och njuter av segern ett tag innan seriespelet tar vid igen.

Stort grattis från föreningen!