Hoppa till sidans innehåll

HOCKEYPROFILEN

2018-01-03 22:00
Söderhamn/Ljusne HC och Söderhamns IK planerar att tillsammans med Hälsinglands Utbildningsförbund från och med läsåret 2018/2019 att starta Hockeyprofilen.
  • Uppdaterad: 2018-01-03 22:00

Söderhamn/Ljusne HC och Söderhamns IK planerar att tillsammans med Hälsinglands Utbildningsförbund från och med läsåret 2018/2019 att starta Hockeyprofilen.

Hockeyprofilen innebär att eleverna under skoltid får möjlighet att träna hockey två pass och även två lektioner fysträning eller teori per vecka, vilka läses gemensamt av alla, oavsett vald idrott.
Fysträning sker vid ett tillfälle per vecka, gemensamt för alla specialidrottselever. Det kan vara styrketräning, rörlighetsträning eller konditionsträning. Målet med träningen är först och främst att förbereda din kropp för den träningsbelastning som din idrott kräver. Under kursens inledning betonas den funktionella träningen för att senare mer övergå i specifik träning. Du får även testa olika metoder för konditionsträning, rörlighetsträning och snabbhetsträning
Teoriundervisningen har som mål att ge dig en djupare förståelse för vilka faktorer som påverkar dina tävlingsresultat. Mycket av träningsläran utgår från det vi gör under fysträningen. Kunskaper i ledarskap är viktigt för alla idrottare. Därför är ledarskap en naturlig del av kursen. Vi kommer att genomföra olika ledarskapsuppgifter samt synliggöra processer som sker i och under olika idrottsaktiviteter.

Frågor eller om Du vill anmäla ditt intresse kan mailas till
This is a mailto link


Mer information kommer inom kort.
Mikael Krantz, Ordförande SLHC Fredrik Lindberg, Ordförande SIK

 

Skribent: Claes Eismar
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Söderhamns IK - Ishockey
Box 92
82622 Söderhamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info