4 SIK lag i kvartsfinaler

10 MAR 2019 20:06
4 av våra lag har spelat kvartsfinaler i sina respektive slutspel
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 20:06

I spelet fram emot Hockeyns dag i Gävle har det i helgen spelats kvartsfinaler i U13, U14 och U15. Vårt U16 spelade kvartsfinal förra helgen.

U16 fick då möta HÅIK/Sätra på bortaplan där HÅIK/Sätra vann med 7-4.

Idag på förmiddagen spelades kvartsfinal för vårt U13 som förra helgen vann sin 8:dels final mot Bollnäs med 6-4. Kvartsfinalen spelades mot seriesegrarna Strömsbro och det skulle visa sig bli en tuff match där Strömsbro vann med klara 8-0. Dock ska sägas att killarna gjorde det väldigt bra och höll 0-0 i efter första perioden.Period siffrorna blev 0-0, 3-0 och 5-0. Skotten slutade 28-8. U13 har därmed spelat färdigt seriespelet för den här säsongen och kan ladda inför ny säsong.

Igår spelade vårt U14 sin kvartsfinal och mötte där Bollnäs. Söderhamn var det klart starkaste laget men Bollnäs lyckades hålla ned siffrorna länge under matchen. Dock kunde SIK dra från och så småningom vinna med 7-2 (2-0, 1-1 och 4-1) Skotten vanns med hela 52-12. U14 segern innebär semifinalplats och att laget fortfarande har möjlighet att försvara sitt guld från förra året. Semifinalen kommer att spelas på hemmaplan och motståndet blir Brynäs som slog Strömsbro i sin kvartsfinal.Oavsett hur det går i matchen så kommer man spela ytterligare en match efter den antingen då final eller så blir det match om 3:e platsen.

Under eftermiddagen idag äntrade U15 Gavlerinken för sin kvartsfinal som skulle spelas mot Hille/Åbyggeby. Matchen dominerades tidigt skottmässigt av SIK men Hille/Åbyggeby hängde bra med målmässigt men SIK drog sakta men säkert från och matchen slutade till slut med seger 6-2 (2-3, 0-1 och 0-2. Skotten slutade 24-55. Segern innebär för U15 att nästa söndag spela ny bortamatch den här gången om Strömsbro HC i semifinal. Oavsett hur det går i matchen så kommer man spela ytterligare en match efter den antingen då final eller så blir det match om 3:e platsen.